Alt du behøver å vite om CPR

En ny europeisk byggevareforordning trer i kraft fra og med 1. juli 2016. Dette vil sette nye krav til CE-merking av kabler, hvilket innebærer involvering av tredjepartsgodkjennelse for testing av røyksvake og flammehemmende kabler.

De nye reglene er en del av EUs Byggevareforordning, kalt CPR («Construction Product Regulation»). Dette vil innebære at alle komponenter (med harmonisert produktstandard) som installeres i faste installasjoner må CE-merkes.

Hensikten med CPR er å danne en europeisk standard, som har til formål å skape en felles klassifisering av kablers yteevne under en eventuell brann. Testmetoder skal skape en felles standard som igjen skal være med å skape trygge faste installasjoner.

Testing av kablene må utføres eller bevitnes av tredjepart. Testinger vil utføres på to eller flere kabler med forskjellige dimensjoner, tatt fra hver produktfamilie. Det vil bli utført tester for varme, flammespredning og røykavgivelse, i tillegg til å måle antall brennende dråper og surhet.

Draka Norsk Kabel har i mange år hatt fokus på røyksvake, funksjonssikre, og halogenfrie kabler. Vi tester våre kabler i egne laboratorier og sikrer at produktene våre lever opp til krav om kvalitet og standarder. Våre kabler kommer til å beholde navn og el-nummer som før.

CPR trer i kraft fra og med 1. juli 2016, men har en overgangsperiode på ett år. Vi i Draka Norsk kabel skal holde oss oppdatert gjennom prosessen, og stå klar for å hjelpe våre kunder!

Les mer om CPR:
Direktoratet for byggkvalitet; www.dibk.no
NEK ; www.nek.no/nye-brannkrav-til-kabler/

Eventuelt ta kontakt med oss på; no-produkt@prysmiangroup.com

Standard: www.nek.no/nye-brannkrav-til-kabler/